Az a szép, az a szép...

</>
 
A napokban három színre nagyjából hasonló, mégis teljesen más karakterisztikájú csalit sikerült megúsztatnom a Storm kínálatából. A 360° GT Searchbait (a felső képen a középső csali) a leglassabb bevontatás hatására is vad kígyózásba kezd, amit természetesen merülés közben sem hagy abba. Extra inger a jobbra-balra billegés, ami a kúpos kialakításnak is köszönhető. Ilyenkor fel-felvillan a has és az élethű szem. Ha ez még nem lenne elég a fejben található kis golyók a leginaktívabb halakat is kiugrasztják a bokorból, a gyári horog pedig elképesztően hegyes, tökéletesen illeszkedik a csalihoz.
 
</>
 

A négycolos Storm Superu Shad 4" kicsit furcsa volt elsőre, hiszen már amikor a horogra tűztem, éreztem, hogy sokkal keményebb anyagú csali, mint amit megszoktam. Ennek a fő oka, hogy teljesen más alapanyagból készül, mint más céget típusai. Ehhez ugyanis nem szilikont, hanem anyagában ízesített PVC-t használ a gyártó, melynek óriási előnye, hogy sokkal jobban bírja a horgot, emellett nem bántja sem a kezünket, sem a többi csalit, sem pedig a dobozunkat. Akár a zsebünkben is tárolhatjuk, semmilyen negatív következménye nem lesz. Próbálgattam különböző tempókban húzni, különböző tűzési módokkal felkínálni. A nagy hasi kivágásnak köszönhetően sima, hagyományos jiggel is könnyedén lehet bokorugró módon tűzni. Lassú bevontatásnál, illetve süllyedésnél az anyaga miatt leáll a mozgása és átmegy no action-ba csaliba. Eleinte ez nagyon zavart, de mikor süllyedőbe kaptam rá egy oltári nagy rávágást, rájöttem, hogy nem is akkora probléma ez... :) 

</>  </>

Harmadik a sorban a szintén négycolos Storm So-Run Makan Minnow volt. Ezt a csalit tipikusan gyors tempójú horgászathoz, illetve nagy sodráshoz ajánlanám, tutira nem fogja "túlveretni" magát. Áramvonalas formája miatt jól dobható és a vízben is jól jön a kis ellenállás. Főleg a Dunán tudom elképzelni, az alakjánál fogva jóval kisebb fejjel is le fog ülni a nagy sodrásban. Anyagát tekintve megyegyezik a Superu Shad-ével, úgyhogy annak minden előnyös tulajdonsága mellett ez is nagyon szépen tart a horgon, jól állja a ragadozóhalak támadásait.

</>