Amurozás az RSD-n

Kihasználva a 4 napos ünnepet, a Szigetbecsén található nyaralónkba mentem le, hogy újra hódolhassak szenvedélyemnek és egy kicsit elvonuljak a városi zaj elől.

</>

Három nap kapástalanság után váltottam csalit és az addig használt áztatott, savanyított kukorica helyett a főtt és áztatott tigrismogyorót próbáltam ki csaliként.

</>

Etetni továbbra is nagy részben a kukoricát használtam, de immáron a tigrismogyoróval és a Dynamite Baits CSL magmix-el kiegészítve, mely apró magvakból áll (búza, napraforgó, stb.). Az így összekevert magokat CSL folyadékkal öntöttem le és ebben áztattam őket. Kisebb adagokat mértem ki és a horogcsali mellé, - mely egy szem kukorica és egy szem tigrismogyoró volt vagy két szem kukorica között egy szem tigrismogyoró -,  koncentráltan használtam. A szerelékem előke részét a Carp Spirit Re-Action 15lb-ás, gyorsan süllyedő fonott zsinórjából és a VMC Mystic Carp Curve Shank (nyújtott íves) 7025 NT4-es méretű horgából állítottam össze. A tűhegyes horognak és a mikro szakállnak köszönhetően minden kapás merítéssel végződött. Nem volt halvesztésem és a halakban sem esett nagyobb sérülés.

</>

A horgászat során a maximális biztonságot is szem előtt tartottam. Tudva lévő, hogy az amurok könnyedén megütik magukat és elpusztulhatnak, ha nem kellő körültekintéssel bánunk velük. A Carp Spirit termékei között számos olyat találni, melyek a halak védelmét és a horgász kényelmét szolgálják. Ilyen például a halkímélő mérlegelő és haltartó eszköz. Sokkal nagyobb biztonságban éreztem a tartóban lévő halat, mint bármely eddig általam használt pontymatracon. A felső részében lévő lebegő szivacsréteg miatt fent marad a víz tetején és az erős cipzárjainak köszönhetően teljesen zárttá lehet tenni. Nagy pántjainak segítségével könnyedén kiemelhetjük a vízből és akasztófüleinek segítségével könnyedén a mérleg kampójára tehetjük. Mérlegelés után pedig kényelmesen vissza tudjuk belőle engedni a halunkat.

</>

</>

A kitartás újfent meghozta a sikert. 3 szép vadvízi torpedó fárasztásával lettem gazdagabb. Hála a csaliváltásnak és a szerelék tökéletességének újfent fotózkodhattam szeretett halaimmal. A biztonságos fényképezkedés után pedig visszanyerték szabadságukat.

</>

</>

Mindenkinek sok ilyen szép torpedót kívánok! Görbüljön!

Üdvözlettel:

Fekete András