A vadregényes Ipolyon

Ismét bizonyított a Swim Stim F1 család egy kis vadvízi horgászat során. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy ellátogathattam kenuval az Ipoly egy szakaszára. Tökéletes alkalomnak bizonyult, hogy természetes közegben is tesztelhessem a Dynamite csalikat.

</>

A szűkebb szakaszokat bedőlt fák és néhol 20-30 centis átfolyó részek tarkították. Partról való horgászatra szinte alig-alig van lehetőség. Igazi vadregényes környezetben kanyarog a folyó, egyszerűen varázslatos!

</>

Etetéshez a 4 mm-es pelleteket használtam, csak így szárazon beáztatás nélkül. Egy 3-4 méter szélességű részt szórtam meg a folyó külső, mélyebb ívén, a fákhoz közel. Itt 1,5 méteres mélységet mértem és kavicsos, sóderes mederrészt tapasztaltam. Egy tasakot szórtam be, úgy számolva, hogy a pelletek hamar megdagadva tökéletes etetést jelentenek majd.

</>

A finom szemcsézetű, édes etetőanyaghoz a tigrismogyorós Evolution, olajos folyékony aromát párosítottam.

</>

Én mindig a meghorgászott vízből merítek az etetőanyag benedvesítéséhez!

</>

Tökéletesen homogén állagú lett a keverékem, melyhez ezután adtam még egy kis tigrismogyorós ízvilágot.

</>

Ezt újra elkevertem és hagytam egy kis időt, hogy kellően összeálljon, addig összeállítottam a rém egyszerű szerelékemet.

</>

A 0,16-os Advance főzsinórom végére egy kis forgót szereltem, melybe ütközött egy kis gumigyöngy előtt a lapos négyzet alakú feederkosaram. Előkének 0,14-es Super 21 fluorocarbont használtam.

</>

A Swim Stim puha pelletekhez a Mystic Match Pellet Feeder horgot használtam.

</>

A horog széles, kerek öble megkönnyíti a pelletek feltűzését.

</>

Rövid Super Ultegra botom szép látványt nyújtott a víz felett

</>

Az első vendégek egyike egy kisebb szilvaorrú keszeg volt, mely hosszú, izmos testével és különleges fejformájával szemet gyönyörködtető látvány volt. Óvatosan kaptak, kellő türelem kellett hozzájuk. :-)

</>

Természetesen a kisebbek szilvaorrúak után már a nagyobb példányok is megérkeztek. Fantasztikusan harcoltak és többször is a kenu alá menekültek.

</>

A peca vége felé egy határozott kapás ijesztett meg, melynél azonnal felsírt Solstace orsóm féke. Abban a  pillanatban liba-bőrős lettem az érzéstől… A pellettel becsapott, két és feles forma, hibátlan ipolyi tükröst kis huzavona után végül sikerült a kenu közelébe kormányoznom, majd kézzel kiemelnem egy gyors horogszabadítás erejéig.

</>

Mindenkinek hasonló élményeket kívánok.

Minden hol jó, de legjobb a vízen! :-)

Görbüljön!