Zsennyei látogatás 2.

Mint azt az előző részben írtuk, a Vas megyei Zsennyén tartott bemutató és emlékverseny második részéről olvashattok ebben a részben. A túra második napján került megrendezésre a Csizmadia ”Katalógus” László Emlékverseny, melynek megálmodója és fő szervezője Rosta András volt. Az ő vezetésével került sor a reggeli megnyitóra és az azt követő rakós és feeder verseny lebonyolítására. Ezen a megmérettetésen csapatunk nem vett részt, de a 10 órai kezdés előtt azért leültünk egy rövidke lógatásra. Az előző naphoz képest már kora reggel több jelentkező is akadt, akik jól szemügyre vettek minket, mi pedig őket.  Etetőanyagnak a Dynamite Baits XL834 kódjelű Green Lipped Mussel method mixe vagyis a zöld ajkú kagylós method kaja került a method kosárba, mely alatt rövid előkén egy VMC 7016 14-es horgot kötöttünk fel. Az etetőanyagot nem simán vízzel, hanem az új Hot Fish GLM liquid-el aromáztuk, mely jól kombinálható az etetőanyag ízvilágával. A termékcsalád erősen fűszeres, erre alapoztuk a csalogatóhatást. A csalikat váltogatva próbálgattuk, az új Dynamite Baits Durable Hook puha pellet szépen tette a dolgát és sorra hozta a halakat.

</>

</>

Alig tettem le az első botot, hogy a másodikat is bevethessem a kb. 70-80m-re lévő célponthoz, már el is durrantotta egy komótos húzós kapással egy ismeretlen résztvevő, mert sajnos az akasztás után a szerelék elkönnyült és üresen vettem ki a botot. Nem csüggedtem, mert nagyszerű előjele volt az aznapi jó fogásnak. Ki ne vágyna másra, mint első dobásra egy szép példány megakasztása. Sikerült végre bedobni mindkét szereléket és vártuk a hőnáhított kapások. Sokat nem is kellett várni, hisz a tó rengeteg halat rejt, csak idő kérdése volt, hogy beérjen a csalogatás. Tamás és jómagam is sorra húztuk a szebbnél szebb példányokat. Csak úgy görbültek a Beast Master-ek és Super Ultegrák…

</>

</>

 Az előző napi, főleg kárászokhoz képest vasárnapra előkerültek a pontyok is. Érdemes megemlíteni, hogy azok a kárászok sem voltak mindennapiak…

</>

No, de aztán jöttek a pontyok is…

</>

</>

… meg gyönyörű fátyol farkú koi-t és az unokatestvérét, a fátyolos kárászt is sikerült horogra csalni. Egyre több tóban úszkálnak ilyen szépségek, ami külön örömöt jelent az átlag halakhoz képest.

</> 

A rövid, 3 órás peca végén még összeálltunk egy kép erejéig, aztán megnéztük a versenyzőket és dokumentáltuk az éppen zajló eseményeket.

</>

A versenyre szép számmal érkezők előzetes tájékoztatása és a sorsolás elkezdődött…

</>

Értékes nyeremények várták a legjobbakat. A legnagyobb halat fogó horgász egy Shimano Ultegra 5500XTD orsóval lett gazdagabb, melyet cégünk ajánlott föl.

</>

További képek a versenyről…

</>

Végezetül pedig egy pár sor megemlékezésül az emlékverseny névadójáról és pár adat a verseny végeredményéről.

Rosta András így emlékszik vissza barátjára:

 ”Hosszú betegség után, 2002-ben elhunyt sporttársunk emlékének tisztelegve szervezem 2003 óta ezt a rendezvényt. Ahogy mindenki ismerte:  ,,Katalógus Lacika ’’ a sport és versenyhorgászat  megszállottja volt. Betegsége miatt nem volt lehetősége teljes életet élni, így a sport horgászatban lelte meg azt, amit mi a mindennapokban átélhettünk. Mindig nagy figyelmet fordított az utánpótlás nevelésére, segítésére. Neki köszönhetem, hogy ifi koromban számtalan versenyt nyertem, majd később, felnőtt koromban is folyamatosan segítette a versenyzésem. Hatalmas lexikális tudása volt a módszerekről, technikákról, felszerelésekről. Bárki, bármikor felhívhatta, felkereshette kérdéseivel, Ő mindig maximális módon segített! Mindig tudta,hogy melyik cég mikor mit adott ki,kinek milyen módon lett fejlesztve az orsója, melyik match bot milyen karbonból és hogyan készült…..szóval egy két lábon járó katalógus volt.”

Az idei évben rekord számú induló volt, 52 fő, köztük több világbajnokságot, Európa bajnokságot is megjárt horgász! A korai időpont és a kemény időjárás ellenére is szép fogások születtek.

A verseny eredményei:

</>

</>

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Ezzel a szép tavaszi képpel szeretnénk mindenki számára sikerekben és fogásokban gazdag jó versenyeket vagy akár csak jó pecákat kívánni. Éljen a tavasz, minél többet üljetek a parton! Görbüljön. ;)