Beast Master DX Long Cast feederek

</>

A Beast Master a Shimano vitathatatlanul leghíresebb és legsikeresebb botcsaládja. Feederbotjai kategóriájukban évek óta a piac legtöbbet értékesített darabjai, köszönhetően a hibátlan kidolgozásnak, a jól megtervezett és kialakított akciónak, a strapabíró HPC60 karbon és Bio Fibre anyagfelhasználásnak, nem utolsó sorban pedig a gyönyörű dizájnnak. Az idők folyamán a horgászok igényei szerinti fejlesztés nem állt meg, így került a palettára a DX széria keretein belül a Long Cast (azaz távdobó) család. A feederbotos módszer “hard liner”, azaz kemény, nagyhalas vonala eszméletlen térhódításba kezdett, így ezen a téren is maradandót alkotva, négy különböző adottságú Long Cast bot született, a 14’ (427cm) és a 13’ (396cm) hosszú modellekből is készül 120 és 150 g dobósúllyal bíró pálca.

</>

A Beast Master DX Long Cast Feeder botok is megkapták a gyönyörű fekete-arany dizájnt. A 420-as modellek nyele már hosszabb, mint az átlag feedereké, amivel nagyobb erőkart kifejtve messzebbre repíthető a végszerelék.  A bot anyagának tulajdonságai egy feszes, progresszíven felkeményedő blankot eredményeznek, amik fárasztás közben azért ezen engedve szépen utánanyúlnak a kisebb halaknak is - nem a seprűnyél karakterisztikát képviselik. A bothoz járó spiccek is már nagyméretű gyűrűkkel ellátottak, 3,4, 5 oz terhelhetőségűek.

</>

A 420-as botok már hosszabb nyéllel készülnek, amibe már azért bele lehet kapaszkodni, sokkal nagyobb erőkart “ad a kezünkbe”.

</>

A botokhoz járó spiccek 3,4,5 oz terhelhetőségűek, és nagy átmérőjű gyűrűkkel szereltek. Az optimálisan megválasztott tömegű végszerelékkel nincs elérhetetlen távolság.

</>

A botok tökéletes párost alkotnak mindegyik 5500-as Ultegrával (a képen az XSC modell látható).

A legnagyobb távra 0,18, max. 0,20-as főzsinórral, fonott dobóelőkével dobhatunk.

</>

A jól összeállított végszerelékkel játszi könnyedséggel dobhatunk 100 méter fölé. Gyakorlottaknak a 150 méter is elérhető! 

</>

A fantasztikus dobási tulajdonságok mellett a fárasztás során is maximálisan teljesít, ugyanis remekül utánanyúl a halnak, tökéletes ívben görbülve fárasztja a halat.

</>

Ilyen halakkal szemben érzi magát igazán elemében a Beast Master Long Cast feeder, pláne ha azok a parttól távol tartózkodnak!