Bemutatkozik az F1 család

A napokban jelenik meg a boltok polcain a Dynamite Baits legújabb etetőanyag családja, a Swim Stim F1 Sweet.  Az F1 elnevezést az Angliában gyakori, kárász és ponty összeívásából kialakult hibrid faj - ezt nevezik F1-nek - után kapta. Ízvilága eltér a korábbi Swim Stim típusokétól, melyek inkább halas vagy rákos ízesítésűek voltak. Ezúttal egy kimondottan édes, mandulás aromájú, de továbbra is halliszt alapú etetőanyag családot választhatunk a palettáról.

</>

 Az etetőanyag egy alacsony takarmánytartalmú, nagyon finomra őrölt, prémium termék, mely vízben oldódó hallisztet, speciális ízfokozókat és tejport tartalmaz. Ezen komplex összetevőknek köszönhetően rövid idő alatt látványos felhőt képez a vízben. A hozzáadott Palatant nevű íz- és étvágyfokozó enzimek folyamatos evési kényszert éreztetnek a halakkal, mindezt úgy, hogy a megevett táplálék nem telíti el őket. A termékcsalád további részét 2 és 4mm-es pelletek képezik, melyek szintén megkapták ezt a speciális, édes ízfokozóval ellátott bevonatot, így a vízbeérést követően szintén egy gyorsan oldódó édes felhő alakul ki körülöttük. Természetesen az etetőanyag és a pellet is belocsolható az F1 család folyadékával, mely ugyanezeket az összetevőket tartalmazza és általa még inkább fokozható a csalogató hatás.

Ebből az új termékcsaládból vittem le magammal 1-1 csomaggal a Ráckevei Kis-Duna (RSD) partjára, hogy teszteljem, a hazai pontyállomány is hasonló képen reagál-e erre az új etetőanyag családra.

A horgászat előtt az alapanyagok bekeverése a szokásos módon zajlott, először az etetőanyagot öntöttem egy tálba.

</>

Közelről jól látszik, hogy mennyire finomra vannak darálva az összetevők.

</>

Majd fogtam a 2mm-es pelletet és a locsoló folyadékot és egy tálban a kettőt összekevertem.

</>

A pelletet kb. 2 percig hagytam ázni ebben a mandulás, édes aromában…

</>

… ezt követően öntöttem rá az alap etetőanyagra.

</>

Ahhoz, hogy a végső, jól tapadó állagot elérjem, már csak egy kis utóvizezés kellett és bevetésre kész lett a felhősítő, kellemesen édes aromájú etetőanyagom. Ezek után már csak a method kosarat kellett betölteni és a csalitüskére is rákerült az egyelőre még hazánkban nem forgalmazott új típusú csaligolyó… (a bemutató kedvéért került felülre a csali a horoggal)

</>

… és a kész szerelék indulhatott is az útjára.

</>

Számos kisebb méretű ponty mellett ez a szép ráckevei pikkelyes is az etetésen kialakított felhőben találta meg a felkötött VMC 7137 4-es méretű horgomat.

</>

</>

A mostani, felmelegedett vízben én előszeretettel használom a felhősítő, édes, aromás etetőanyagokat, melyek a halak számára fontos tápanyagokat és enzimeket tartalmaznak és ezáltal fokozzák a csalogatóhatást.

Mindenkinek hasonlóan szép halakat és jó időtöltést kívánok a parton és a vízben egyaránt.

Görbüljön!